VLAHUŠIĆ O NAPLAĆIVANJU FILMAŠIMA: NAVALIJA HOLLYWOODA, BOLLYWOODA, JAMES BONDA PA SE MORAJU BRANITI!

228

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u petak, 9.studenog raspravljat će se o Pravilniku o snimanju na javnim površinama i prostorima kojima gospodari Grad Dubrovnik.
Pravilnikom se uređuje postupak davanja u zakup i na drugo korištenje javnih površina i prostora kojima upravlja Grad Dubrovnik za potrebe snimanja.
Javne površine i prostori kojima upravlja Grad Dubrovnik daju se u zakup za potrebe snimanja i plaća se zakupnina ako se za potrebe snimanja:
ometa normalan promet pješaka i/ili vozila, postavljanjem opreme i scenografije zauzima javna površina, potpuno ili djelomično zatvaraju ulice, trgovi, kanali, luke i sl. za pješački i drugi promet, zatvaraju prostori za potrebe snimanja te uključuju postavljanje opreme i scenografije.
Javne površine i prostori kojima upravlja Grad Dubrovnik daju se za drugo korištenje za potrebe snimanja i plaća se naknada za korištenje ako se za potrebe snimanja: ne ometa normalan promet pješaka i/ili vozila, ne postavlja oprema i scenografija na javnu površinu, ne zatvaraju potpuno ili djelomično ulice, trgovi, kanali, luke i sl. za pješački i drugi promet, ne zatvaraju prostori za potrebe snimanja i ne uključuju postavljanje opreme i scenografije.

Cijene zakupa se kreću od 3000 do 50 000 kuna dnevno, a cijene za prostore kojima upravlja Grad kreću od 10 do 40 kuna po kvadratu.
Pravilnik se odnosi na sve aktivnosti vezane uz snimanje: filmova, serijala, televizijskih emisija (kao što su: dokumentarne emisije, turističko – promotivni uradci, emisije o modnoj industriji,
reklamni i glazbeni spotovi, emisije o kulturnoj baštini i sl.), komercijalnih fotografija, računalnih programa i drugih vizualnih reprodukcijskih tehnologija u svrhu daljnje distribucije.

Odluku možete pročitati ovdje

Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, za čijeg su mandata velika filmska imena i produkcije snimale u Dubrovniku, za Dubrovnik INsider kratko je prokomentirao novi Pravilnik
“NAVALIJA HOLLYWOODA, BOLLYWOODA, JAMES BONDA PA SE MORAJU BRANITI!”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *