Zbog krivotvorenih podataka u službenim dokumentima tražimo ostavku župana Dobroslavića i ravnatelja ŽUC-a Iva Kaštelana!

434

Danas je stranka Srđ je grad održala konferenciju za medije u hotelu Lero, na kojoj su županijski vijećnici Igra Šain Kovačević i Marko Giljača govorili o nepravilnostima u provedbi projekata financiranih iz europskih fondova.

Zbog krivotvorenih podataka u službenim dokumentima i obmane vijećnika Županijske skupštine, prevare građana i trgovačkih društava koja su se javila na natječaje vezane uz rekonstrukciju ceste Korčula – Račišće, pokrećemo pravne postupke i tražimo ostavku župana Nikole Dobroslavića i ravnatelja Županijske uprave za ceste Iva Kaštelana.

-Godina 2022. započela je sa nizanjem afera u HDZ -u pa je tako došao red i na Dubrovačko – neretvansku županiju. Čelnici županije rado naglašavaju kako je najveći iznos projekata na razini Hrvatske ugovoren upravo u našoj županiji. Navodno je ugovoreno više od 7 milijardi kuna europskih sredstava namijenjenih isključivo poboljšanju kvalitete života stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije. Izgleda, međutim, da je istina ponešto drugačija.

Mediji, kao i dobar dio građana naše županije, upoznati su s našom dosadašnjom borbom protiv nepravilnosti i nezakonitosti u projektu Pristupne ceste Luci Polačište, odnosno, projektu rekonstrukcije ceste Korčula Račišće, za koji je Ugovor u vrijednosti 171 milijun kuna potpisan u srpnju 2020.g. Pokrenuli smo sudske postupke protiv ovog projekta u RH-a koji još traju, a o svim nepravilnostima i nezakonitostima također smo obavijestili i nadležna tijela Europske unije. Vezano za ovaj projekt, na 6. sjednici Županijske skupštine DNŽ, 7. prosinca 2021. povela se žustra rasprave, a kako je rekao župan, pale su i neke teške riječi. Očito s razlogom.

Naime, klub vijećnika Srđ je Grad / Nova ljevica / Možemo! / Zaokret nije podržao rebalans financijskog plana Županijske uprave za ceste za 2021. godinu ni Financijski plan za 2022. s projekcijama za 2023. i 2024. godinu. U raspravi smo ponovno istaknuli da projekt smatramo štetnim za lokalno stanovništvo, ponovili nepravilnosti i nezakonitosti o kojima smo i ranije govorili i izrazili dodatne sumnje u vezi projekta, potaknute činjenicom da se rebalansom sva sredstva namijenjena za realizaciju ovog projekta, od čega se 63% financijskog plana ŽUC-a odnosi na europska sredstva iz 2021, prebacuju u 2022. godinu, kazali su danas na konferenciji Šain Kovačević i Giljača.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *