Akcija darivanja dječjih knjiga i slikovnica

42

Dubrovačke knjižnice i ove godine sudjeluju u Međunarodnom danu darivanja knjiga koji se obilježava  14. veljače u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”. U sklopu toga odvija se i akcija pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”.  

 

Riječ je o volonterskom projektu kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. Prilikom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!

Ovom akcijom prikupljaju se slikovnice i knjige za djecu, a svi koji su u mogućnosti mogu donijeti knjige u najbližu knjižnicu u ogranku (Cavtat, Gruž, Lapad, Mokošica, Montovjerna, Grad).

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *