AMALI NA SCENI 2018. Provjerite zašto je “Deveta ovčica” takav hit

152

Najnagrađivanija predstava “Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića” iz Osijeka “Deveta ovčica” zaključit će ovogodišnji program “Amali na sceni 2018” gostovanjem u dvorani hotela Rixos Libertas, u nedjelju 2. prosinca  s početkom u 11 i 17 sati.

Nakon što su u ožujku oduševili dubrovačku publiku predstavom “Ružno pače” osječko Dječje kazalište vraća se u grad s jednom od najnagrađivanijih domaćih predstava uopće. “Deveta ovčica” u režiji Ljudmile Fedorove nastala je prema priči Silvije Šesto, a premijerno je izvedena u veljači 2014. godine.

-S ponosom se vraćamo u Dubrovnik upravo s našom najnagrađivanijom predstavom. Gostovali smo na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a gdje god smo se pojavili osvojili smo glavne nagrade. “Deveta ovčica” namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta, ali naravno mogu je pogledati oni mlađi i odrasli. To je priča o dječaku Ivici koji kreće u školu, ali se boji jer misli da za razliku od svojih vršnjaka, ne zna brojati. Simbol je straha od nepoznatog s kojim se možemo poistovjetiti i mi odrasli. Predstava je posebno  zanimljiva jer na zabavan i duhovit način govori o suočavanju sa svojim strahovima – kaže Ivica Lučić, ravnatelj kazališta i glumac koji u predstavi animira upravo devetu ovčicu koja u dječakovoj brojalici pred san, za razliku od drugih, zapinje o ogradu.

Iz niza gostovanja i  nagrada ekipa osječkog Dječjeg kazališta posebno može izdvojiti put u Ukrajinu povodom 90. obljetnice Kijevskog akademskog lutkarskog kazališta.

– Iako je riječ o predstavi ruske lutkarske škole upravo smo nakon gostovanja u Ukrajini mogli čuti kako naša “Deveta ovčica” ima niz zapadnih obilježja. Smatra se vrlo modernom predstavom- pojašnjava Lučić.

Lutkarsku ekipu “Devete ovčice” uz Ivicu Lučića čine Edi Ćelić, Lidija Kraljić i Inga Šarić. Scenu i kostime osmislila je Natalia Burnos, a autor glazbe je Tomislav Pehar.

-Predstava je bila stvarana za predškolski uzrast s temom suočavanja sa strahom prvog dana u školi, ali s vremenom smo dobili zanimljive reakcije i od odraslih koji u odnosu na djecu pojedine šale shvaćaju na drugoj razini. Smatram da “Deveta ovčica” već sada ima status antologijskih predstava hrvatskog lutkarstva i neponištivu kvalitetu. Dok god budemo održavali igru na razini, nikada neće prestati biti aktualna. Ja sam zaista  ponosan što ovu ulogu imam u svom životopisu- kaže glumac i asistent redateljice Edi Ćelić, iza kojeg su nagrade za lutkarsku ulogu dječaka Ivice.

– Glumcima neopisivo mnogo znači puna dvorana, stvori se pozitivna energija. Hranimo se reakcijama publike i tada dajemo više od očekivanog- ističe Ćelić pozivajući publiku iz Dubrovnika i okolice da dođu uživati u ovoj-kako kaže- kratkoj, poučnoj i zabavnoj predstavi.

Ulaznice su u prodaji online na www.ulaznice.hr te u hotelu Rixos Libertas i poslovnici Elite Travela. Cijena ulaznice je 40 kuna, a na dan izvedbe 60 kuna.

Predstavu tehnički podržavaju Dubrovačke ljetne igre dok su gostovanje sponzorstvom podržali: Pemo, Zračna luka Dubrovnik, Idexe, TZ Grada Dubrovnika, Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Lučka uprava Dubrovnik.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *