Komedija “Ja, Bosanac” u Dubrovniku!

161

Nedjelja, 8. ožujka 2020. u 20:00 – 22:00 i komedija “Ja, Bosanac” u Hotelu Petka u Dubrovniku!

«Ja, Bosanac» nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je poznata široj javnosti po hit komedijama «Ja, Mahaluša», «Ja, Mahalac» i «Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac». Sarajevska Carry Bradshaw čije su se kolumne popularno zvale i Bosanski Sex i grad progovarale su o muško ženskim odnosima na bosanski način kroz priče iz sarajevske Mahale. Nakon rasprodanih dvorana u Sarajevu , Splitu, Metkoviću, Korčuli i Zagrebu gdje je igrala čak 6 puta i gdje se tjednima ranije tražila karta više, ova sarajevska komedija nastavlja svoju turneju.
U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno. Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa.
U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Europu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše.
U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit ( majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit.
Njime rukovodi majka Šerifa koja se u sve miješa kao margarin. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit!
U glavnoj ulozi Posljednjeg Bosanskog Bogumila je Aldin Tucić– a njegova partnerica na sceni i za klavirom kao Evropljanka Ćevljanovićka i ovaj put je Negra Čičić, sarajevska glumica i glazbenica. Dvoje glumaca iznimnog glasa u ovoj komediji i pjevaju sevdah zajedno sa publikom koja će zasigurno uživati i u pjesmi i bosanskom humoru.

Prodaja ulaznica na prodajnim mjestima Eventim u Dubrovniku:
EXCLUSIVE CHANGE MJENJAČNICA. SREBRENO, i TISAK MEDIA DUBROVNIK.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *