Ministar šalje preporuku da se ne putuje na izlete u Italiju…

168

Ministarstvo zdravstva izdat će i preporuku školama da se ne preporučuje odlazak na školske ekskurzije i izlete u Italiju.

”Moramo uvažiti nove okolnosti. Svjedoci ste da je u roku od jednog i pol dana situacija u Italiji eskalirala”, istaknuo je ministar Beroš sinoć u Dnevniku Nove TV 

– Važno je napomenuti da više od 80 posto bolesnika zaraženih koronavirusom razvijaju samo blažu kliničku sliku, poput gripe. Većina niti ne zna da je preboljela bolest uzrokovanu koronavirusom, rekao je ministar te istaknuo da su najugroženiji stariji i oni slabijeg imunosnog sustava, ali i da ‘apsolutno imamo dovoljno zaštitne opreme’. 

Također, ministar je u nedjelju  za N1 izjavio kako će za sve koji su bili u kontaktu s oboljelima biti stavljeni pod karantenu te kako će postrožiti preglede na graničnim prijelazima. 

Podsjećamo, nekoliko grupa učenika se jučer vratilo s izleta u Italiju te su oni jučer bili pregledani na graničnim prijelazima. Na graničnom prijelazu Pasjak jučer je pregledan i propušten autobus sa srednjoškolcima iz Omiša koji su se vratili s izleta u Italiji, i svi su zdravi, a pregledan je i propušten i drugi autobus na GP Rupa, u kojemu su bili splitski gimnazijalci.
 
IZVOR: 24sata.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *