MOKOŠANI LJUTI: Ovdje će niknuti stambeno-poslovna zgrada!

830

– Evo ovdje se ispred nas gradi još jedna stambena zgrada! I to na četiri kata, koja će uključivati stanove i poslovne prostore., počinju priču Mokošani iz prvih zgrada POS-a. Stanari zgrada na adresi Od izvora 26 i 28 se pitaju tko je takvu gradnju uopće dozvolio.

– Dobili smo Poziv na uvid u spis predmeta u postupku izdavanja građevinske dozvole za građenje građevine mješovite namjene, stambeno poslovne jedinice, međutim Grad je poslao pozive na naše stare adrese. Nije nam to jasno jer ovdje živimo već trinaestu godinu!, ljute se stanari. 

Poslali smo upit Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje i dobili sljedeći odgovor: 

Tijekom postupka izdavanja građevinske dozvole za građenje srednje samostojeće građevine mješovite namjene, 2.b. skupine – stambeno-poslovna na postojećoj građevnoj čestici katastarske oznake čest.zem. 1035/16 k.o. Obuljeno (Gornje Obuljeno) po zahtjevu investitora CVIJETA NEKRETNINE d.o.o., HR-20000 Dubrovnik, Riječka 15B, strankama je pružena mogućnost uvida u spis predmeta pozivom dostavljenim na adrese koje su upisane u zemljišnoj knjizi nekretnina koje neposredno graniče s predmetnim zahvatom, odnosno adresama upisanim u katastar nekretnina. Strankama čije adrese nisu upisane u zemljišnoj knjizi niti katastru, poziv je dostavljam putem javnog poziva koji je objavljen na oglasnoj ploči ovog upravnog tijela i na elektroničkoj oglasnoj ploči Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, što je u skladu čl.116.st.2. Zakona o gradnji (“Narodne novine” broj 153/13., 20/17. i  39/19.).

– Nama nije nešto jasno, ako su nas našli na ovoj adresi, kako je onda unutar spisa stajala naša stara adresa?? Pošta je vraćena, pa su nas drugi dan našli na ovoj adresi. Poštar nam je dostavio poštu ujutro u 9 sati, koju smo morali potpisati da smo preuzeli, a u Grad je trebalo doći u 11 sati. Nama je tu nešto sumnjivo.

Stanari ove zgrade kazali su nam i kako nisu zadovoljni skalinima koje je napravio Grad Dubrovnik, a koji su povezali ulice Brnino i Od izvora. 

– Skalini su koštali skoro 400 000 kuna, a kad pada kiša, to je kazin! Stvaraju se lokve, ne može se hodati, a ni rukohvat ne valja. Kad pogledate gdje su napravljeni ovi skalini, a gdje će doći ova zgrada, sumnjamo kako su i izgrađeni upravo zbog ovog investitora, kazali su nam nezadovoljni sugrađani.

Danas su i na 33. sjednici GV vijećnici raspravljali o ovim skalinima i zgradi koja će se izgraditi na ovom prostoru, pa ih je vijećnik Miho Obradović nazvao “zlatnim skalinima” i pitao gradonačelnika pogoduje li se investitorima, na što je gradonačelnik odgovorio da ti skalini nikako nisu zlatni i kako su bili potrebni stanovnicima tog dijela Mokošice.

– Imam i peticiju koju su potpisali stanovnici zgrada i tražili te skaline, kazao je danas Mato Franković.

 
 
 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *