Pogledajte sve ljepote Korčule u četiri minute (VIDEO)

534

Od Marka Pola, preko prirodnih ljepota, hrane i vina do maslina i maslinovog ulja – video koji prikazuje otok Korčulu, a koji je nastao u sklopu EU projekta Well Olive¨može se vidjeti na  https://youtu.be/UWjJ-vSC4pU.

Hrvatski partner u ovom projektu je Regionalna razvojna agencija DUNEA, koja je na području Dubrovačko-neretvanske županije organizirala nekoliko aktivnosti kroz projekt, a Korčula je, između ostalog, izabrana za predstavljanje s obzirom da su za sada jedino Korčulani nositelji EU zaštićene oznake izvornosti i zemljopisnog podrijetla za svoje maslinovo ulje. Španjolska blogerica Inma Gregorio Gomez, koja piše popularni travel blog ‘A World to Travel’ (http://www.aworldtotravel.com/) i talijanski snimatelj Danis Strickner, boravili su u lipnju na otoku Korčuli, a rezultat su promotivni video, 10 turistički-gastro priča o Korčuli na blogu te puno objava i fotografija na Facebook stranici blogerice i samog Well Olive projekta (https://www.facebook.com/pg/wellolive.eu/photos/?tab=album&album_id=266635033814913).

U Dubrovniku je, ujedno, u sklopu ovog projekta, u prosincu prošle godine, održan Experience Lab (XLab), nekonvencionalna radionica iz područja kreiranja, upravljanja  i inovativnih oblika promocije turističkih ponuda koje nude dodatni doživljaj. Kao i sam projekt, ova besplatna radionica bila je fokusirana na kulturu i tradiciju maslinovog ulja. Well Olive projekt, koji završava koncem ovog mjeseca, bio je usmjeren na razvoj održivog transnacionalnog proizvoda ruralnog turizma, uključujući zdravstvene i kulturne aktivnosti, biciklističke i pješačke ture, degustacije vina i hrane, na bazi ponude maslina i maslinovog ulja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *