Šarmantni blizanci Katona i zvuk gitare u Vala Beach Clubu

785

U sklopu glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara blizanci Peter i Zoltán Katona poznati kao Katona Twins, održali su sinoć, 12. srpnja koncert u prekrasnom ambijentu Vala Beach Cluba Hotela Palace. Igre su ovim koncertom u suradnji s Jadranskim luksuznim hotelima počele s izvedbama na novoj lokaciji na kojoj dubrovačku publiku krajem srpnja očekuje još jedan festivalski glazbeni program.

 

Raznoliki repertoar ovog gitarističkog dua pokriva raspon od Bachovih djela i Piazzollinih tango skladbi do klasika popularne glazbe koje duo izvodi u vlastitim aranžmanima, a na sinoćnjem programu našli su se osim najavljenih djela de Falle, Albéniza, Rodriga te Piazzolle i Fuente y caudal Paca de Lucie te Tarregin Cappriccio arabe. U ugodnom ambijentu, uz samo more, čašu vina i svjetlo svijeća, publika se mogla uvjeriti da Katone posjeduju osebujan šarm, strastvenost, duh i bogatu ekspresiju, baš kako je o njima pisao i britanski Daily Telegraph.

 

Vala Beach Club bit će mjesto okupljanja festivalske publike i u utorak, 31. srpnja, kada će s početkom u 21.30 sati, tu nastupiti francuski harmonikaš Vincent Peirani i saksofonist Emile Parisien, umjetnici koji dijele jedinstven glazbeni izričaj koji je teško svrstati u jedan žanr, uz improvizaciju kao vodeći princip. Oba su dobitnici prestižnih nagrada, među kojima se ističe ECHO Jazz u kategoriji najboljeg inozemnog ansambla 2015. Ulaznice za koncert su dostupne na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21.30 sati, te na lokaciji izvođenja programa dva sata prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30%.


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *