SPREMNO NOVO POGLAVLJE EPIDAURUS FESTIVALA – Čarobnjak jazz harmonike u Cavtatu

473

U petak, 7. rujna na Ljetnoj pozornici u Cavtatu, u smiraj prvih rujanskih dana s početkom u 20h započet će još jedno, novo, dvanaesto izdanje Epidaurus festivala…I puno iznenađenja slijedi sve do 29. rujna!  
Svirao je po cijelom svijetu, trenutno slovi za jednog od najboljih jazz harmonikaša u Italiji, nastupio je na eminentnim pozornicama kao što je festival Sanremo i mnoštvo drugih, izdao desetke nosača zvuka od kojih prvi s vlastitim improvizacijama – prvi takav u Italiji, a pionir je i u katedri jazz harmonike koju je prvi ustanovio u Italiji. Riječ je o pravom čarobnjaku jazz harmonike Renzu Ruggieriju: virtuoz, skladatelj, aranžer, dirigent koji će na poziv pijanistice Ivane Marije Vidović prvi put nastupit u Hrvatskoj. Sa svojim projektom Valentango, Renzo će nas okitit samim perlama svog opusa posvećenom Tangu.
Priča sadrži vrlo zanimljivu fabulu; tekst koji će s talijanskog na hrvatski jezik prevest umjetnička direktorica festivala, pijanistica Ivana Marija Vidović a i sama joj bit pripovjedač i naratirat priču protkanu s glazbom i plesom. Kako bi čuli savršeno sviranje harmonike, neodoljiv ritam Tanga i ples će obogatit plesni par Marijke Brekelmans i Ronald Drenten iz Amsterdama koji su u Cavtatu već gostovali. Budući da su zalasci sunca u Cavtatu nenadmašni uz čarobnjaka harmonike Renza Ruggierija kojeg ćemo imat na dohvat ruke, Epidaurus festival srdačno Vas poziva da svi zajedno naučimo nešto novo, potaknemo strasti i emocije u sebi kroz argentinsko i talijansko  ozračje u ljepoti našeg podneblja te skupa otvorimo novo
12. poglavlje cavtatskog Epidaurus festivala. Dobro nam došli!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *