Ovoga tjedna, Tihana Zvone nam donosi jedno jednostavno, a ukusno vegansko jelo koje možete brzo pripremiti,čak i onda kada imate najmanje vremena.
Sojine ljuspice izvanredno su jeftin izvor kvalitetnih proteina, ukusne su i sadrže malo masti. U supermarketima i trgovinama zdrave hrane postoje sojine ljuspice sa certifikatom, a vrlo su malo skuplje od onih koje nisu certificirane. Priprema sojinih ljuspica je vrlo jednostavna: prelijte ih kipućom vodom i ostavite da odstoje pet minuta, ocijedite i koristite u receptima kao meso. Možete ih peći, kuhati ili pržiti. Priprema bolognese umaka od ljuspica također je jednostavna, bit ćete oduševljeni izgledom, a ponajviše i onim najbitnijim: okusom.
Ljuspice prelijte vrelom vodom i ostavite 5 minuta da nabubre. Operite, iscijedite. Luk sitno nasjeckajte pa ga prodinstajte na maslinovom ulju. Kad postane staklast, dodajte i ljuspice i nekoliko minuta nastavite dinstati.Dodajte pasiranu rajčicu, sol, vegetu, papar, malo senfa, smeđeg šećera, crnog vina. KUhajte na laganoj vatri 10-15 minuta, a pred kraj dodajte malo klinčića.
Želimo vam dobar tek!