TIHANINA KUHINJA: Veganske punjene paprike

286

Nepisano pravilo kaže: zimi sarme, a ljeti punjene paprike. Ukoliko ste ljubitelj punjenih paprika u mirisnom umaku od rajčice, a odlučili ste ne jesti meso, ne morate se odreći i omiljenog jela.

Naša Tihana ima rješenje za sve, pa tako vam donosimo Veganske punjene paprike:

Skuhati rižu i slanutak. Slanutak ubacit sa lukom i češnjakom u multipraktik. Dodati začine: sol, vegeta, peršin, kajanski papar, slatku mljevena papriku. Kratko sve samljeti u multipraktiku te dodati skuhanu rižu. Smjesom napuniti paprike. Napraviti zapršku na maslinovom ulju (od brašna sam koristila pirovo) . Na maslinovom ulju popržiti brašno i polagano dodavati pasiranu rajčicu i začiniti ( sol, vegeta, papar, česan u prahu, slatka mljevena paprika, peršin). Može se u umak staviti i kocka povrtnog temeljca. Doliti jos vode, poslagati paprike, poklopiti ih poklopcem i staviti kuhati, ili u pećnicu 25-30 minuta.

 
 

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *