ZAMJENICA TEPŠIĆ ZA RADIO TELEVIZIJU CRNE GORE O TURIZMU I COVID-19 MJERAMA

556
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić dala je danas izjavu za Radio I Televizija Crne Gore / Rtcg (RTCG), na temu mjera koje je Grad Dubrovnik poduzeo tijekom 2020. i 2021. kako bi ublažio negativne posljedice krize uzrokovane virusom COVID-19, održivog turizma i nadolazeće turističke sezone.
U razgovoru s novinarkom i urednicom Svetlanom Popović istaknula je kako je proteklo razdoblje bilo iznimno teško, ali gradska uprava ovaj izazov iskoristila je za preokret ka održivom turizmu nasuprot prekomjerenog turizma koji je opterećivao gradsku infrastrukturu i kvalitetu života lokalnog stanovništva.
Naglasila je da je ovo razdoblje izazovno s obzirom da je turizam iznimno osjetljiva djelatnost, posebice na sigurnosne ugroze.
– Pokazali smo da su Hrvatska i Dubrovnik sigurni, od protekle godine radili smo na brojnim kampanjama kako bismo pokazali da smo sigurni što je od presudne važnosti. Svi su turistički djelatnici procijepljeni, kao i privatni iznajmljivači, a općenita procijepljenost je također na visokoj razini. Očekujemo daljnje popuštanje mjera i vjerujemo kako ćemo imati dobru turističku sezonu – poručila je između ostalog zamjenica Tepšić gledateljima ovog vodećeg nacionalnog medijskog servisa u susjednoj državi.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *