150 predstavnika vodećih svjetskih avio prijevoznika u Dubrovniku na IATA forumu

216

Croatia Airlines je od svojih početaka članica IATA-e, međunarodne udruge za zračni prijevoz koja kao globalna trgovinska organizacija predstavlja, vodi i služi oko 270 zrakoplovnih tvrtki koje se bave zračnim prijevozom, odnosno pokriva 94% ukupno ostvarenih redovnih letova u međunarodnom zračnom prometu.

Pod okriljem IATA-e djeluje i Forum Interline Travel Managera koji jednom godišnje održava svoju Godišnju Skupštinu. Prema IATA pravilima Skupština se svake druge godine mora održavati u njenom sjedištu u Genevi, a u godinama između predstavnici kompanija članica imaju slobodu izbora destinacije.

Na posljednjoj Skupštini u Genevi u ožujku 2017. godine Croatia Airlines je kandidirala Dubrovnik za domaćina ovogodišnje Skupštine te smo temeljito pripremljenom prezentacijom nastojali što bolje predstaviti biser hrvatskog juga u čemu smo i uspjeli, a to potvrđuje i rezultat glasovanja prema kojem je kandidatura Dubrovnika kao mjesta održavanja ovogodušnje Godišnje Skupštine pobijedila drugog kandidata Panamu s dosad nezabilježenom većinom glasova (92% glasova u korist Dubrovnika).

Skupština će se održati 18. i 19. travnja u hotelu Grand Villa Argentina, a pristustvovanje je potvrdilo 150 predstavnika vodećih svjetskih avio prijevoznika.

– Za Croatia Airlines predstavlja izuzetnu čast biti domaćinom takvog susreta stoga ćemo s osobitim zadovoljstvom podnijeti najveći dopinos organizaciji Skupštine. Međutim, sa željom da se Dubrovnik doživi na najljepši mogući način što uključuje i predstavljanje bogate kulturne i povijesne baštine, o ovom važnom dođgađaju obavijestili smo i gradonačelnika Grada Dubrovnika, gospodina Matu Frankovića, koji nam je s osobitim zadovoljstvom pružio podršku u organizaciji te mu se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Gradonačelnik Franković će se također svojim pozdravnim govorom obratiti skupu na koktelu dobrodošlice u atriju Palače Sponza u utorak, 17. travnja 2018. s početkom u 19.30 sati.

Posebnu zahvalnost htjeli bi iskazati prema grupaciji Adriatic Luxury Hotels s kojom imamo dugogodišnju izvrsnu suradnju, a na organizaciji ovog događaja smo počeli zajedno raditi još u listopadu 2016. godine kada smo počeli s pripremama za kandidaturu.

Također zahvalnost iskazujemo  Zračnoj luci Dubrovnik koja je pružila potporu u organizaciji  ovog važnog događaja – stoji u priopćenju CA.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *