Alić na prosvjedu dubrovačku zastavu proglasio srpskom

491
Božidar Alić danas je, tijekom prosvjeda protiv Vučićevog dolaska na Trgu bana Jelačića, kazao kako se na zgradi hotela Dubrovnik nalazi srpska zastava donosi 24sata.hr

Na prosvjedu protiv dolaska predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića u Zagreb, koji se danas održao na Trgu bana Jelačića, pojavio se i glumac Božidar Alić. On se među prvima popeo za govornicu s koje je održao govor u kojemu je između ostaloga kazao kako se na zgradi hotela Dubrovnik nalazi zastava Srbije, što nije točno.

“Osvrnimo se oko sebe. Jesmo li pobijedili u ovom ratu goloruki?” Jesmo, zaključio je glumac. Tada je prosvjednike, među kojima su bili i pojedinci sa zastavama na kojima je pisalo ‘Za dom spremni’, uputio da pogledaju ‘što se nalazi na središnjem trgu svih Hrvata’.

“Pogledajte, na središnjem trgu sviju Hrvata, na hotelu Dubrovnik vijori se čija zastava?” pitao se Alić. 

“Četnička”, vikali su okupljeni prosvjednici, a Alić je još jednom uzviknuo: “Srpska, okrenite se i pogledajte.”

Nakon Alićeve promašene konstatacije kako se na hotelu Dubrovnik nalazi ‘srpska zastava’, prosvjednici su nastavili vikati “sramota, sramota, skinite je”, na što je Alić za kraj kazao: “Doživjesmo i to.”

Međutim, unatoč Alićevim tvrdnjama kako se na hotelu nalazi srpska, ili kako su prosvjednici vikali, ‘četnička’ zastava, ni jedna od te tvrdnje nije točna. Na ulazu u hotel Dubrovnik, nalazi se, naime, zastava Republike Hrvatske, zastava Europske unije i zastava hotela Dubrovnik, u kojoj se između ostaloga nalazi i stari dubrovački grb – koji se nalazi i u službenom grbu Republike Hrvatske.

Video možete pogledati ovdje 24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *