Ante Delija demolirao je Renana Ferreiru! Pobjedu posvetio prijatelju Maru Peraku “Zauvijek ćeš biti u mom srcu”

1859

Nakon što je Matheus Scheffel prekidom u trećoj rundi došao do finala PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji, preostalo je saznati drugog finalista turnira. Ante Delija i Renan Ferreira ušli su u kavez odmah nakon Adamsa i Scheffela.

Za razliku od dvojice aktera prvog polufinala, Ferreira i Delija svoj plasman u polufinale zaslužili su kroz preliminarni dio turnira, odnosno nisu uskočili kao zamjene. Delija je nokautirao Scheffela u prvom kolu, a u drugom je slavio protiv Sheltona Gravesa. Renan Ferreira nokautirao je Jamellea Jonesa u prvom kolu nakon samo 25 sekundi, a u drugom kolu izgubio je jednoglasnom odlukom od Klidsona Abreua. Abreu je u tom meču pokazao recept za pobijediti Ferreiru, a na Deliji je bilo da ‘‘prepiše‘‘.

Ferreira je već na samom početku borbe uspio napraviti posjekotinu na glavi Delije, ali Ante je odmah skratio distancu i pritisnuo je Brazilca uz ogradu kaveza. Tražio je Ante rušenje, a vrlo brzo je uspio podići Renana i odvesti borbu u parter. Aktivno je Delija radio iz gornje pozicije i ‘‘GNP-om‘‘ je ispogađao brazilskog teškaša. Jako pametno radio je Delija tijekom prve runde i Ferreira je bio nemoćan iz donje pozicije. Jako agresivan bio je Ante i totalno je dominirao prvom rundom. Ferreira je pogodio Deliju iz donje pozicije i borci su nakratko stali i Ferreira je uputio pogled kao da ga je ozbiljnije uzdrmao. Ali Delija kao da se dodatno naljutio na taj potez Ferreire, krenuo je Ante silovito udarati iz gornje pozicije, Ferreira se pokrio, nije se više branio i sudac je morao prekinuti meč. Četiri minute i 31 sekunda bile su dovoljne Deliji da dođe do velike pobjede.

Bila je ovo jedna od najboljih Delijinih izvedbi u karijeri. Od samog početka nametnuo je dominaciju i odlučno je došao do pobjede. Rasplakao se Ante nakon pobjede, a nema sumnje kako se prisjetio svog nedavno preminulog prijatelja Mara Peraka. Maro je sigurno negdje od gore s ponosom gledao ovaj maestralni nastup dubrovačkog teškaša.

FIGHTSITE.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *