‘ARDUINO ZA POČETNIKE’: Niz od sedam besplatnih TECH radionica za mlade

89

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Prva radionica „Arduino za početnike“ održati će se 17. veljače 2018.. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik).Radionica je namijenjena svim mladim osobama i onima koji se tako osjećaju.
Na radionici će polaznici naučiti kako izraditi vlastiti IoT (Internet of things) uređaj kroz izgradnju, povezivanje i kontroliranje elektroničkih uređaja. Polaznici će se prvenstveno upoznati s osnovama Arduino tehnologije kao npr. naučiti povezivati LED diode, senzore i WiFi, te na kraju izgraditi prototip IoT uređaja. Polaznici će izraditi prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu svjetla ili otključavanje vrata.

PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: IoT osnove – što je zapravo IoT i gdje ga sve možete koristiti ?

Korak 2: Arduino osnove – kako koristiti Arduino – ograničenja i mogućnosti ?

Korak 3: LED i spajanje osnovne elektronike

Korak 4: Upoznavanje sa senzorima koji su dostupni za radionicu i njihovo povezivanje s  Arduinom

Korak 5: Izrada prototip daljinskog prekidača, koji je moguće koristiti za kontrolu  svjetla ili otključavanje vrata

Korak 6: Demonstracija napravljenog

Trajanje radionica je predviđeno od 09:00 – 17:00 sati.

Predavači na radionici su Dubravko Jakovljević i Petar Matuško dio tima koji je realizirao projekt „Smart parking“ na parkingu ispod Žičare te osmislili i proveli projekte „Smart Park“ – pametni sustav navodnjavanja i „Solarne Klupe“, a sve bazirano na IoT tehnologiji.

Prijavit se možete na:

Online: PRIJAVNICA

E-mail: mpuljas@dura.hr

Telefon: 099 5361 271

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *