Besplatne radionice betlehema u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala

231

Na inicijativu Grada Dubrovnika u program Dubrovačkog zimskog festivala uključila se i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika koja će prigodnim kreativnim radionicama obilježiti mjesec prosinac. Riječ je o radionicama Betlehema koje će se održavati svakog utorka i četvrtka od 17:30 i do 19 sati u Centru brodomaketarstva na Batali od ponedjeljka 4. prosinca. Pozivaju se roditelji i djeca da se pridruže ovim besplatnim kreativnim radionicama.

U Izradi jednostavnih betlehema koristit će se materijali kao što je drvo masline, bor, mahovina i drugi prirodni materijali. Sve dodatne informacije moguće je dobiti pozivom na broj: 091 540 1621.

Tradicija prikaza jaslica u Dubrovniku može se pratiti još od vremena renesanse, a neke od njih se smatra i pravim remek-djelima te se čuvaju u dubrovačkim crkvama te je i poseban dio božićnog duha i raspoloženja u Dubrovniku svakako i posjećivanje crkvenih betlehema koje danima marljivo stvaraju naši sugrađani.

Podsjetimo, veliko otvaranje četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala održat će se u subotu 2. prosinca 2017., uz paljenje prve adventske svijeće i dekorativne blagdanske rasvjete, nakon čega će koncert ispred crkve sv. Vlaha održati dugo iščekivani Gibonni.

Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala prigodno će se obilježiti i u Uvali Lapad gdje će polaznici kreativne radionice Centra za mlade i umjetničke grupe iz Astera okititi bor i ukrašavati prostor.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *