Capelli: “U Hrvatskoj nema nijednog bolesnog turista, a u srpnju je ostvareno 52% lanjskog prometa”

369

U hrvatskom turizmu u srpnju je do sada ostvareno oko 52 posto turističkog prometa iz istih lanjskih dana, što je više od očekivanja, dok je trenutno u Hrvatskoj 467 tisuća turista, istaknuo je u četvrtak na sjednici Vlade ministar turizma Gari Cappelli.

Komentirajući trenutnu situaciju u turizmu, Cappelli je na traženje premijera, važnim izdvojio podatke da u Hrvatskoj nema nijednog bolesnog turista te da je najveća koncentracija turističkog prometa trenutno u dvije jadranske županije – Istarskoj i Primorsko-goranskoj, gdje se odmara oko polovine trenutnog broja turista ili oko 250 tisuća.

– Praktički nema nikakvih problema što se tiče Covida-19, svugdje se u objektima i destinacijama itekako pazi na sigurnost, a važno je i što turista iz Njemačke sada imamo samo 10 posto manje nego u isto vrijeme prošle godine – kazao je ministar Gari Cappelli.

– Za turistički promet u prvim danima srpnja, koji je dosegnuo oko 52 posto ostvarenog u istom lanjskom razdoblju, ocijenio je da “takav rezultat nismo ni očekivali, ali je to s obzirom na sigurnost i sve što se događa ohrabrujući i optimističan podatak.

morski.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *