DORH provodi istragu protiv 58-godišnjakinje zbog pokušaja ubojstva u Gružu

590

U ponedjeljak, 22. siječnja, oko 16,30 sati, u obiteljskoj kući na predjelu Gruža u Dubrovniku,  59-godišnjakinja je hladnim oružjem ozlijedila 58-godišnjaka nanijevši mu lakše tjelesne ozlijede.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (25. 1. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 23. siječnja 2017. oko 16,30 sati u dnevnom boravku obiteljske kuće, tijekom svađe sa svojim suprugom, u jednom trenutku uzela kuhinjski nož i, u namjeri da liši života svog supruga, nasrnula na njega nožem, a kad joj ga je on oduzeo, okrivljenica je uzela drugi kuhinjski nož i u više navrata zamahnula njime prema suprugu. Okrivljenica nije uspjela u svojoj namjeri jer je njezin suprug, kako bi se obranio, ispred sebe držao klupu za vježbanje tako da su dva udarca nožem pogodila u tu klupu, a jednim udarcem noža ga je okrivljenica ubola u vanjski dio lijeve šake ozlijedivši ga (posjekotina). 

Okrivljenicu je u daljnjim napadima na supruga spriječio njihov sin koji joj je oduzeo taj nož, kao i sljedeći nož koji je ona uzela iz kuhinje i krenula prema suprugu. 
Protiv okrivljenice je određen istražni zatvor na temelju čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, stoji na službenim stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *