DOZNAJEMO! Đivo Matić, osumnjičen za ubojstvo majke prebačen u kliniku za psihijatriju Vrapče

244

Đivo Matić (34) osumnjičen za ubojstvo svoje majke Lidije prebačen je u Zagreb, u kliniku za psihijatriju Vrapče.

Informaciju nam je potvrdio sudac te glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, Pero Miloglav.

– U ovom predmetu okrivljenik je bio desetak dana na Odjelu psihijatrije OB Dubrovnik zbog teškog psihičkog stanja i nakon toga je 31. listopada priveden istražnom sucu Županijskog suda u Dubrovniku. Određen mu je istražni zatvor, a nakon toga je državno županijsko odvjetništvo u Dubrovniku  naložilo vještačenje osumnjičenika u psihijatrijskoj bolnici Vrapče.  Tu će ga pregledati forenzičari i liječnici te vještačit na okolnosti ubrojivosti u trenutku počinjenja kaznenog djela i stanje njegovog duševnog zdravlja – kazao je Miloglav.

Istaknuo je kako se protiv njega provodi istraga kao da nema psihičkih smetnji. 

– Treba se tijekom istrage utvrditi njegovo psihičko stanje. Ukoliko se utvrdi da je ubrojiv tada ga očekuje suđenje kao za svaku osobu koja nema psihičkih smetnji – kazao je Miloglav.

Podsjetimo osumnjičenik  je svoju majku zatekao na spavanju i tukao ciglom do smrti.

U nakani da liši života svoju majku, ušao je u stan prethodno slomivši ciglom staklo na ulaznim vratima te u dnevnom boravku istom ciglom više puta udario po glavi svoju majku koja je spavala na krevetu. Oštećenica je zadobila prijelome svih kostiju lica, čeljusti i krvarenje u području dušnika uslijed kojih je preminula – piše u DORH-ovom priopćenju.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *