Dubrovačka stanogradnja – gradonačelnik Franković u obilasku radova

135

Napreduju radovi na izgradnji prvih stanova za mlade obitelji grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje i stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Novoj Mokošici. Investicija je realizirana u suradnji s Ministarstvom branitelja, s obzirom da će od 108 stanova njih 65 biti dodijeljeno braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu, koji će ih prema kriterijima dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

Gradilište je danas obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, kako bi se uvjerio u dinamiku izvođenja radova, te je najavio kriterije za stanove za mlade koji će se uskoro naći na javnom savjetovanju a potom i na dnevnom redu Gradskog vijeća.

– Očekujemo da će radovi na zgradama biti završeni u listopadu ove godine. Grad je za stanove za mlade izdvojio 38 milijuna kuna te dodatnih 10.8 milijuna kuna za sufinanciranje stanova za branitelje. Kriteriji Dubrovačke stanogradnje bi trebali biti poznati početkom ožujka kada ćemo ih staviti na javno savjetovanje. Prvi dokument propisivat će uvjete za sufinanciranje kupnje stanova u iznosu od 30 tisuća eura po obitelji, dok će drugi dokument sadržavati kriterije za dodjelu stanova po posebnom dubrovačkom modelu – rekao je gradonačelnik Franković, istaknuvši kako bi stanovi mogli biti useljivi do kraja godine, nakon ishođenja potrebne dokumentacije.

Na prvoj zgradi završeno je postavljanje PVC stolarije na cijelom objektu, dovršene su instalacije vodovoda, kanalizacije te elektroinstalacija, obavljeni su gipskartonski radovi te izvedba slojeva fasade i ravnog krova. Na drugoj zgradi u tijeku je izvođenje slojeva ravnog krova, slojeva fasade i instalacija, dok je stolarija montirana u potpunosti. Istovremeno, napreduju radovi i na preostale dvije zgrade gdje je u tijeku montiranje vrata i prozora, svih instalacija, kao i gipskartonskih radova.

Podsjetimo, program Dubrovačke stanogradnje uključuje izgradnju stanova po vlastitom dugoročnom modelu poticane stanogradnje, ali i druge modele poticaja mladim obiteljima koje gradska uprava razvija, a odnose se za izgradnju obiteljskih kuća, odnosno subvencioniranje kupnje stana, dogradnje/nadogradnje obiteljske kuće te kupnje građevinskog zemljišta.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *