Dubrovačko-neretvanska županija jedno od 11 pilot područja projekta BLUEfasma

118

Prvi partnerski sastanak projekta BLUEfasma održan je u grčkom Patrasu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Regionalne agencije DUNEA, jedinog hrvatskog partnera na projektu koji integrira i provodi principe kružnog gospodarstva u sektora ribarstva i akvakulture kako bi na novi i inovativni način pogodovao otočnim i obalnim područjima Sredozemlja.

U Patrasu su predstavljeni projektni radni paketi, te administrativna i finacijska programska pravila, a ujedno su određene i aktivnosti svih partnera. Regionalna agencija DUNEA će u suradnji s FLAG-om Južni Jadran i vanjskim stručnjacima provoditi aktivnosti na području Dubrovačko neretvanske županije koje je jedno od 11 pilot područja na Sredozemlju. U projektu BLUEfasma sudjeluje još 12 partnera iz Grčke, Cipra, Italije, Malte, Francuske, Španjolske, Portugala i Crne Gore.

Ukupni cilj projekta je osnaživanje inovacijskih kapaciteta malog i srednjeg poduzetništva te pomorskih klastera kako bi se potaknuo plavi rast kružnog gospodarstva u otočnim i obalnim područjima.

Regionalna agencija DUNEA će u suradnji s FLAG-om Južni Jadran provoditi aktivnosti na području Dubrovačko neretvanske županije koje je jedno od 11 pilot područja na Sredozemlju. U projektu BLUEfasma sudjeluje još 12 partnera iz Grčke, Cipra, Italije, Malte, Francuske, Španjolske, Portugala i Crne Gore.

Ukupna vrijednost projekta BLUEfasma je 20.805.729,00 kuna, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *