DUBROVČANI SUTRA OPREZ! Evo zbog čega će vas policijski službenici zaustavljati

706

Tijekom 2017. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile su se 863 prometne nesreće, a što u odnosu na 2016. godinu predstavlja smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 5 posto. Sa smrtno stradalim osobama dogodilo se 11 prometnih nesreća, što predstavlja povećanje od 57 posto. S ozlijeđenim osobama dogodilo se 396 prometnih nesreća, što je smanjenje za 3 posto, dok se prometnih nesreća sa materijalnom štetom također dogodilo manje i to za 7 posto. 

Unatoč smanjenju ukupnog broja prometnih nesreća zabrinjava broj smrtno stradalih osoba, kao i vrlo veliki broj teško ozlijeđenih sudionika u prometu. Tako je tijekom 2017. godine smrtno stradalo 11 osoba ili 4 osobe, odnosno 57posto više u odnosu na prošlu godinu. Broj sudionika sa teškim tjelesnim ozljedama je također u porastu i to za 3 posto, dok je broj osoba koje su zadobile lakše tjelesne ozljede manji za 4 posto.

S obzirom na navedeno, te u cilju zaustavljanja negativnog stanja, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom siječnja 2018. godine, posebice u noćnim satima u dane vikenda (petak/subota, subota/nedjelja), ali i u ostatku tjedna, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će provoditi pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja i obaveznog sankcioniranja takozvane “četiri glavne ubojice u prometu” i to:

prekršaji vožnje pod utjecajem alkoholanepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozilanekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece)  nepropisna uporaba mobitela.

U sklopu rečenih aktivnosti, dana 11. siječnja 2018. godine u vremenu od 8 do 16 sati, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi će se preventivno-represivna akcija usmjerena na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *