DUBROVKINJA U NORVEŠKOJ PREZENTIRALA DELICIJE NAŠEGA KRAJA: Dubrovačka pašticada je ovoga puta bila najomiljenije jelo

153
“Dubrovačka pašticada, prezentirana u Stavangeru, Norveškoj, na internacionalnom druženju, piše naša Dubrovkinja sa norveškom adresom, Lejla M. Radan.
 – Kuhala sam je s prijateljicama iz Rijeke (Fjume) i jedna Šibenka nam je pomogla raditi njoke, jer je trebalo napraviti oko 800 komada ručno rađenih njoka. Svaka je napravila po 200 komada, pašticade oko 12 kg  mesa koje smo rezali na manje komade, malo poprigali i onda kuhali po našoj dubrovačkoj ričeti.

 Za desert smo napravile tortu od rogača, prerezanu u sredini i namazanu marmelatom od ljute naranče (malo sam posula orasima, ali može i bez).
 
– Marmelatu ljute naranče smo napravile u Norveškoj sa narančama iz mog vrta, iz Župe Dubrovačke po Dešinoj ričeti. Freške sam ih nosila u bursi u avion da se ne smeče u kuferu. Imala sam pravo unijeti u Norvešku 10 kg voća. Za dekoraciju sam uzela malo i cijelog rogača sa stabla ispred kuće moje babe u Lapadu.
 
 – Taj kulinarski događaj se održava dva puta godišnje subotom, gdje svi koji su zainteresirani dođu na taj internacionalni kulinarski dan. Svaku subotu neko drugo udruženje može održavati sličan događaj, ali druga zemlja predstavlja svoju kuhinju i kulturu. Na ovom događaju se predstavila naša hrana, indijska, talijanska i kuhinja iz Hong Konga.
Dubrovačka pašticada je ovoga puta bila najomiljenije jelo. –  napisala je Dubrovkinja Lejla M. Radan u grupi GRAD, PRIČE I LEGENDE

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *