DURA u suradnji s RIT-om organizira niz od sedam TECH radionica za mlade

371

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Druga radionica po redu je „Razvoj iOS aplikacija“ koja će se održati 24. veljače 2017. godine u prostorijama američkog sveučilišta R.I.T Croatia (Ul. don Frana Bulića 6, 20000, Dubrovnik).

Na radionici će polaznici naučiti na koji način vrlo brzo i jednostavno mogu napraviti svoju prvu iOS aplikaciju za IoT uređaj. Polaznici će se prvo upoznati s radom i osnovama programskog jezika Swift, a zatim će naučiti više o samom iOS developmentu, programima poput Xcode potrebnim za razvoj i iOS 11 operativnom sustavu. Predznanje polaznika nije potrebno.

PROGRAM

Korak 1: Osnove programskog jezika Swift

Korak 2: Uvod u Xcode

Korak 3: Korištenje Interface Builder-a

Korak 4: Korištenje Simulatora

Korak 5: Autolayout i UI elementi

Korak 6: ViewController i navigacija

Korak 7: Rad s IoT uređajima (korištenje RESTful web servise)

Korak 8: Razvoj iOS aplikacije

Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 18:00 sati.

Predavač na radionici je Andrej Šarić, bacc. ing. techn. inf., jedan od pobjednika Hackathona , nakon kojeg je zajedno s kolegama pokrenuo startup Enum software d.o.o.  U okviru startupa razvio je iOS aplikacije za projekt Dubrovnik card, Dubrovačko oko,  Smart Parking i Solarna klupa. Andrej trenutno radi kao iOS programer za tvrtku „Enum software“ te je profesor na sveučilištu RIT Croatia.

Prijavit se možete na:

Online: PRIJAVNICA

E-mail: mpuljas@dura.hr

Telefon: 099 5361 271

Požurite, broj polaznika je ograničen!
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *