DUSTRA: Doček Nove godine kao nacionalno pitanje?!

393

Dubrovačka stranka poslala je priopćenje u kojem se osvrće na nedavni skandalozni istup jednog svećenika kojemu je hakiran profil u kojemu vrijeđa novogodišnjeg izvođača na Stradunu  te podsjeća što je Dubrovnik bio kroz povijest i zašto se on ne mora nikome dokazivati.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Još jednom smo se uvjerili kako je računalna sigurnost vrlo važna i kako treba paziti na svoje lozinke. 

Naime, netko se poigrao tuđim Facebook profilom i na vrlo uvrnut način obezvrijedio ljudsko dostojanstvo, pripadnike jedne religije i glazbeni izričaj čovjeka koji je odavno nadišao nacionalističke “fazone“. Možda bi cijela priča bila zanemarena da u centru događaja nije jedan svećenik, jedan od najpopularnijih pjevača i naš grad Dubrovnik. Osjećamo dužnost podsjetiti iz DUSTRA-e što je Dubrovnik.   

Grad koji je prvi ukinuo ropstvo kada to nikome još nije bilo u primisli, prihvaćanje izbjeglih Židova koji su spašavali vlastiti život, trgovina s cijelim svijetom i prijateljstvo s Osmanlijama kada je Zapad na njih gledao kao na najcrnje neprijatelje, eto to je bio ovaj kozmopolitanski grad kojeg se danas pokušava omalovažiti. 

Srećom, Dubrovnik se nikome ne mora dokazivati što on zapravo jest, svi ljudi dobre volje su dobrodošli, žalosno da u 21. stoljeću uopće moramo ukazivati na to. Vjerujte da ako se dokaže život u svemiru, Dubrovnik će biti prvi koji će ponuditi prebivalište Marsovcima. 

Hajdemo ući u 2018. ujedinjeni oko važnih gospodarskih pitanja, a ne razjedinjeni oko zamaskiranih lijevih i desnih smjerova!

Željko Raguž

Predsjednik Dubrovačke stranke
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *