Edukativna predavanja roditeljima

160

Za oko 90 roditelja učenika sedmih razreda Osnovne škole Ivan Gundulić, jučer u poslijepodnevnim satima, održano je predavanje na temu „Prevencija maloljetničke delikvencije“. 

Predavanje je održao policijski službenik za prevenciju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Marijanović koji je roditeljima pojasnio najčešća protupravna ponašanja djece u dobi od 13 do 15 godina, mjesta na kojima se u Dubrovniku takva ponašanja događaju, rizična ponašanja do kojih dolazi konzumacijom alkohola i droge, kaznena i prekršajna odgovornost maloljetnika i zakonske okvire koji se odnose na alkohol, cigarete i igre na sreću.

Isto tako, roditelji su upoznati s Odlukom o zabrani nošenja, posjedovanja i konzumiranja alkohola na javnim površinama Grada Dubrovnika pri čemu je pojašnjen način provođenja sankcije i postupanje policije i Centra za socijalnu skrb kod kršenja ove mjere. Roditelji su upoznati i s odredbama Obiteljskog zakona koje se odnose na noćne izlaske djece kao i prava, dužnosti i odgovornost roditelja oko nadzora svog djeteta. 

Osim navedenog, prezentirane su i brojne represivne i preventivne aktivnosti koje policija poduzima s ciljem smanjenja svih vrsta ovisnosti. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *