(FOTO) AKCIJA ČIŠĆENJA STARE GRADSKE LUKE: Uz djelatnike Čistoće Porat čistila tek šačica građana

533

Kako je i najavljeno jutros u 07:00 sati započelo je čišćenje Porta i Posata unatoč kiši. Djelatnici Čistoće tek sa šačicom odazvanih građana čistili su Porat, izvlačili krupne komade iz mora. Poznato lice koje smo mogli vidjeti na mjestu događaja bio je i Ljubo Nikolić(Srđ je Grad) koji je također došao pomoći pri izvlačenju krupnog otpada. Kako kažu nadaju se da če okrenuti na tramuntanu koja će ovo sitno smeće otpuhati dok sav krupniji otpad mogu oni iznijeti iz mora. 

-Došao sam kao građanin kako bih pomogao u čišćenju smeća koje je nanijela šiločina. Molimo Boga da zapuše tramuntana da odnese smeće, a krupno ćemo izvadit mi. Šteta što je došlo samo malo ljudi,  samo par nas iz Grada, ekipa s Porporele. Ne znam zašto se nije nitko pojavio, poslali smo po Facebooku, po medijima poruku. Do podne želimo izvući što više krupnog otpada iako je počela kiša, a ovo sitno neka nosi-kazao je Antonio Vučica, djelatnik Lučke uprave.  

Posao nije nimalo lagan te se oko vađenja drveća iz mora treba itekako potruditi, a potrebna je i fizička snaga. 

-Danas se Udruga Porporela organizirala da očistimo Porat od smeća koji je došao sa šilokom. Malo po malo, drvo po drvo je vanka. Svaki pomak je dobar. Također ovim putem molim sve ljude koji su u Gradu i koji vole ovaj Grad da dođu i da nam daju malo ruke-kazao je Vlaho Čejović, stanovnik Karmena. 

Kad promatrate trud građana i djelatnika gradskih komunalnih poduzeća kako izvlače krupni otpad rekli biste da nema kraja te da obavljaju sizifov posao, no zapravo nisu ni svjesni koliko su posla napravili te da je svako izvađeno drvo zapravo veliki korak naprijed jer na kraju kad pogledate bitno je tko je pokazao da je čovjek i da voli svoj Grad te unatoč kiši izašao čistiti Porat.  

Dobri ljudi bravo i hvala Vam!

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *