(FOTO) BISKUPOV SUSRET S NOVINARIMA: Brzina objave nije u središtu vijesti, već osobe

719

U prigodi blagdana sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara i pisaca koji se slavi 24. siječnja, u dvorani sv. Ivana Pavla II upriličen je redoviti godišnji susret dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića s djelatnicima u medijima.

Nadahnut molitvom, pape Franje za 52. Svjetski dan medija koja nosi naslov „Istina će vas osloboditi. Lažne vijesti i novinarstvo za mir“ biskup je dodao i nekoliko vlastitih misli.

– Papa Franjo nam govori o lažnim informacijama i njihovim opasnostima, ali poluistine su još opasnije od laži, jer one još više zaovde. Iz vlastitog iskustva rekao bih da postoji ponekad i manipuliranje informacijama, i nedozvoljavanje onome koji plasira informaciju da je plasira onako kako bi on želio – kazao je. 

Biskup je također istaknuo i da je novinar ‘čuvar vijesti’ te kako je njegovo poslanje ‘da se u bjesnilu i vrtlogu senzacionalnih vijesti sjeti kako u središtu vijesti nisu brzina njezinog objavljivanja niti njezin utjecaj na publiku, nego osobe’.

Osim stvari koji se tiču dana sv. Franje Saleškog, biskupu Uzinić je spomenuo i događanja uz blagdan sv. Vlaha naglasivši kako je pred njima tjedan života i obitelji koji će se prvi put održati u svim dekanatima Dubrovačke biskupije, svakog dana u drugom dekanatu, od 5. do 11. veljače.  

Nakon konferencije, kao znak zahvalnosti, biskupija je priredila domjenak za sve djelatnike medija.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *