(FOTO) Dubrovački mladi aktivno sudjelovali u simulaciji Gradskog vijeća

329

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai provodi projekt ‘DUMAS’ čiji je cilj poticanje mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanju pojedinih društvenih problema – posebno kroz poticanje na volontiranje, aktivizam u zajednici, edukaciju o kritičkom razmišljanju, te modeliranjem rada Gradskog vijeća. U projektu sudjeluju srednjoškolci i mladi koji studiraju.

Stvarna simulacija Gradskog vijeća jutros je održana u vijećnici gdje su se dubrovački srednjoškolci, podjeljeni u tri stranke, uključivali u rasprave govoreći o aktualnim problemima Grada.

– Cilj je u biti da se na različite načine daju alati, znanja i vještine kako biti aktivan građanin. Osim ove simulacije gradskog vijeća imali smo simulaciju vijeća EU te edukacije kako kritički čitati, jer je to osnova kritičkog razmišljanja. Razmišljali smo i prakticirali o tome kako na koji način iz koji razloga surađivati čak i ako se ne slažete te jedna od vrlo važnih radionica koje smo imali ‘Što je to aktivizam, kako se aktivirati u društvu’ – kazala je Anja Marković, izvršna direktorica Udruge Bonsai, te nositeljica projekta.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *