/FOTO/ Emotivan koncert Tereze Kesovije u Dvoru

555

Tereza Kesovija nastupila je sinoć, 21. srpnja u okviru popratnog festivalskog programa Pisci i pjesnici na Igrama koji se prema konceptu Mani Gotovac, ovog ljeta održava već petu godinu za redom. Uz petu obljetnicu, Piscima na Igrama pridružuju se i pjesnici, a početak ovoljetnog programa obilježio je vrlo emotivan i intiman koncert Tereze Kesovije, osmišljen pod nazivom Stare ljubavi. U interpretaciji hrvatskih pjesnika, dubrovačku glazbenu divu pratili su Đelo Jusić mlađi na glasoviru, Mladen Kosovec na harmonici i gitari te Emil Gabrić na violini i violi, a u dijelu programa sudjelovao je i glumac Ranko Zidarić.

U intimnoj atmosferi u atriju Kneževa dvora, Tereza je, uz brojne ovacije, interpretirala dobro znane pjesnike poput Arsena Dedića, Jakše Fiamenga, Luka Paljetka, Željka Sabola, Iva Vojnovića ali i premijerno izvela Jutarnju pjesmu Ivice Prtenjače. Dvor kao mjesto susreta s ovim velikim pjesnicima i festivalskom publikom, za Terezu je bio poseban, što je opisala već na početku koncerta riječima: „Moje srce u Dvoru govori i Dvor govori u mom srcu“.

Terezini uspjesi i glazbena veličina te ugled na našim prostorima neupitni su, kao i ljubav koju publika za nju gaji, što potvrđuju i brojne nagrade te nebrojeni nastupi. Nastupala je na svim domaćim festivalima u Splitu, Opatiji, Zagrebu, Sarajevu i Beogradu i uglavnom osvajala prve nagrade. Samo na splitskom festivalu ukupno je osvojila deset prvih nagrada žirija i publike, te na Zagrebfestu ukupno sedam pobjeda što ju čini jednom od najnagrađivanijih pjevačica ovih prostora. 

Pisci i pjesnici na Igrama projekt je nastao prema konceptu Mani Gotovac te je prije pet godina postao sastavni dio programa Igara. Svih tih pet festivalskih ljeta velika inozemna književna imena poput Alessandra Baricca i Pascala Brucknera te veliki domaći pisci poput Iva Brešana, Zorana Ferića, Mate Matišića i brojnih drugih pohode grad. Ove godine, uz večer posvećenu hrvatskim pjesnicima u interpretaciji Tereze Kesovije, publici se predstavljaju Drago Glamuzina sa svojom zbirkom pjesama Everest 5. kolovoza, dok će večer 16. kolovoza biti posvećena Eleni Ferrante i njenom svjetskom hitu Genijalna prijateljica.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *