(FOTO) Futura osvojila dvije nagrade na Godišnjoj volonterskoj proslavi

889

U ponedjeljak 18. prosinca u Dubrovačkim knjižnicama Dubrovnik, Narodnoj knjižnici Grad, Saloča od zrcala održala se svečana godišnja volonterska proslava u organizaciji Savjeta za razvoj volonterstva Volonterskog centra Dubrovnik. 

Na proslavi su se uz zahvalnice svim volonterima dodijelile i Godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva u četiri kategorije: doprinos razvoju volonterstva, koordinator volontera, organizator volontiranja i volonter godine. Informatički klub Futura je osvojio nagrade u dvije kategorije.

Nagradu Koordinator volontera 2017 osvojio je predsjednik Informatičkog kluba Futura Tomo Sjekavica, a nagradu Organizator volontiranja 2017 je osvojio Informatički klub Futura, koji je prema riječima organizatora proslave organizirao toliko visokokvalitetnih edukacija, natjecanja i susreta da bi im formalne obrazovne ustanove mogle s pravom pozavidjeti.

Informatički klub Futura je u prijavnom razdoblju od 01.12.2016. do 30.11.2017. održao preko 50 besplatnih radionica, predavanja i natjecanja, na kojima je okupio preko 300 polaznika svih dobnih skupina. U sklopu rada Centra robotike održano je 15 besplatnih radionica robotike u dva ciklusa (2016-2017 i 2017-2018)  za učenike osnovnih škola, srednjih škola, studente i građane. Sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika je organiziran i održan Robo.DU Day 2017 na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

Održano je 5 radionica programiranja i 5 kola lige u dva ciklusa Lige programiranja u Pythonu (2016-2017 i 2017-2018) za učenike osnovnih škola, 3 radionice programiranja u programskom jeziku C i natjecanje za učenike srednjih škola i studente, 5 radionica Naprednog programiranja i algoritama za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, te 3 radionice Uvod u web programiranje za učenike srednjih škola, studente i građane.

 Na dodatnim pripremama za natjecanja učenici i studenti su se pripremali za službena školska, županijska i državna natjecanja iz programiranja. Na poziv Osnovne škole Slano održane su dodatne 2 radionice osnova programiranja u Pythonu za učenike osnovne škole Slano. U sklopu Županijskog stručnog vijeća učitelja informatike Dubrovačko-neretvanske županije u osnovnoj školi Mokošica održano je predavanje i radionica o Podatkovnim zbirkama u Pythonu. Sa svojim aktivnostima sudjelovali su u globalnim događajima vezanim za programiranje i robotiku: Svjetski dan Arduina 2017 (Arduino Day 2017), Europski tjedan programiranja (codeEU2017), Europski tjedan robotike 2017 (ERW2017) i Sat kodiranja (Hour of Code).

Zahvalnice za volonterski rad dobili su sljedeći Futurini volonteri: Josip Ćavar, Pero Drobac, Mato Đović, Dubravko Jakovljević, Toni Jurjević, Antun Kalačić, Robert Kalačić, Martin Kuzman, Hrvoje Lucianović, Mario Miličević, Ivana Palunko, Vicko Prkačin, Tomo Sjekavica, Jelena Vlahović, Nikša Vlahušić i Krunoslav Žubrinić.

Od ostalih nagrada gospodin Goran Tomaši iz Društva naša djeca Dubrovnik koji volontira preko 20 godina je osvojio nagradu Volonter godine 2017, a nagradu Poseban doprinos razvoju volonterstva 2017 je osvojio Hotel Hilton Imperial Dubrovnik za svoj volonterski angažman u Centru za rehabilitaciju Josipovac koji je dio deset godina aktivnog programa Blue Energy.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *