(FOTO) GROBLJE DUBAC: Dugo iščekivano groblje gotovo do polovice 2021.godine

384

Dugo iščekivano groblje Dubac koje je najavljivano prije dugi niz godina, s gradnjom je započeo prije par godina, no pravi pomaci se vide tek sada, a danas je gradonačelnik Franković sa suradnicima obišao gradilište groblja gdje se susreo s predstavnicima tvrtke Groblje Dubac d.o.o. i Općine Župa Dubrovačka. 

Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo napretkom radova.

 -Kao što znate u prošlosti smo imali komunikacijskih problema, no mi smo ih uspješno prešli. Sve ide onim intenzitetom kojim smo očekivali. Radi se o velikom projektu i ne očekujemo da će biti gotov za par mjeseci jer to nije ni realno, međutim rješava se veliki problem i grada Dubrovnika i Općine Župa Dubrovačka. Poznato je da cijena grobnice na području grada Dubrovnika dosegne cijenu preko 20 tisuća eura, tako da će ovdje naši sugrađani moći pronaći ukopno mjesto u budućnosti, za nekih par godina, za prihvatljivu cijenu – kazao je gradonačelnik Mato Franković.  

Na novinarski upit jesu li sve izmjene projekta opravdane, Franković je odgovorio:

-Grad Dubrovnik prati izvorno navedeni projekt sa svojim izvornim sredstvima. Upravo smo jučer isplatili iznos od 2 milijuna i 700 tisuća kuna i u budućnosti ćemo do kraja projekta pratiti sukladno preuzetim obvezama navedenim projektima. Sve izmjene projekta su opravdane i usuglašene. Teren je iznimno zahtjevan. Nakon dokumentacije utvrdili smo da je potrebno napraviti izmjene, te su opravdane. 

Također u obilasku gradilišta budućeg groblja Dubac prisustvovao je i načelnik Općine Župa Dubrovačka, Silvio Nardelli koji se dotaknuo tri značajna projekta na groblju.

 -Radi se o južnom potpunom zidu i kardionskim potpunim zidovima unutar obuhvata groblja koji praktično stvaraju platoe gdje će biti grobna mjesta i treća značajna investicija je izgradnja pristupne ceste koja je u najvećoj mjeri i gotova. Ono što još očekujemo po pitanju pristupne ceste je autorizacija koja je sukladno projektu i građanskoj dozvoli predviđena. Tražimo od Hrvatskih cesta da obzirom da se radi o spoju naše nerazvrstane ceste i državne ceste D8, da ceste prihvate financiranje u vrijednosti oko 400 tisuća kuna – kazao je. 

Trenutno se radi na južnom zidu i zapadnim zidovima, te se na taj način zaokruživa cjelina i stvaraju se platoi. 

-Do kraja godine očekivamo izmjene DPU-a s kojima ćemo korekcije koje smo u projektu morali raditi korigirati u DPU i na taj način stvoriti preduvjete za ishođenje lokacijske dozvole za cijeli obuhvat groblja te nakon toga idemo na ishođenje dozvole za prvu etapu – kazao je Đuro Lonza, direktor tvrtke Groblje Dubac d.o.o. te nastavio: 

-Prva etapa je nastavak ceste koja je sad realizirana od nje do obuhvata ovog groblja, a nakon toga idu izgradnje objekata i grobnica. To očekivamo 2019 godine, a dogodine prvu etapu. To bi trebala biti neka dinamika te se nadam da neće biti nikakvih prepreka koje bi to prolongirale. 

Direktor Lonza se nada da će do polovice 2021. godine groblje biti gotovo, te da će biti spremno za uporabu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *