(FOTO) Lapađani u srcu Engleske: Osnovnoškolci putujući proveli kreativan tjedan

504

Učenici OŠ Lapad u sklopu projekta Magic Values Erasmus + pod pokroviteljstvom Europske unije proveli su zabavan i kreativan tjedan mobilnosti u Engleskoj. 

Susret u engleskom gradu Hastingsu trajao je od 12. listopada do 18. listopada 2017.g. Predstavnici OŠ Lapad bili su učenici: David Antonio Bubica, Marcus Nenadović, Dominik Ćorak, Katarina Mrvalj, Dora Karaman i Andrea Marković u pratnji profesorica Darije Čanić, Lucije Vujice i Danijele Bubalo. Tijekom mobilnosti učenici su sudjelovali u zanimljivim nastavnim aktivnostima koje su organizirali domaćini u Edukacijskom centru Mallydams i Crowhurts CE Primary School.

Od kulturnih i povijesnih znamenitosti posjetili su dvorac Bodiam iz 14. st. te su sudjelovali u svečanoj povorci kojom su stanovnici Hastingsa obilježili Bonfare Night. Na kraju, svi sudionici su imali jedinstvenu priliku prisustvovati velikoj rekonstrukciji Bitke kod Hastingsa, jednom od najvažnijih događaja u povijesti Engleske.Domaćini su uspjeli oživjeti ugođaj iz 11.st. plešući srednjovjekovne plesove, natječući se u gađanju lukom i strijelom i igrajući igre iz tog doba.Vratili smo se bogatiji za još jedno europsko iskustvo.

OŠ Lapad bit će škola domaćin na završnom susretu u travnju 2018.g. Veselimo se idućem susretu jer ćemo imati priliku pokazati ljepote domovine, grada i škole našim partnerima iz Španjolske, Italije, Engleske i uzvratiti višestruko na njihovom gostoprimstvu.

Sve aktivnosti projekta mogu se  pratiti putem besplatne aplikacije Konvoko – Magic Values, youtube kanala i bloga Magic Values.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *