(FOTO) ‘Ocean i druge priče’ Mladena Šuteja

637

Mladen Šutej, strastveni jedriličar, snimatelj i književnik koji je prejedrio šest puta Atlantik (jednom solo), dva puta Pacifik (jednom solo), jednom Indijski ocean i tri puta Labradorsko more, sinoć je u Čitaonici Narodne knjižnice podijelio iskustva sa svojih ekspedicija s naglaskom na put od Cape Horna do Polinezije, s mnogobrojnom publikom.

Također dva je puta bio na Rtu Cape Horn, jednom prošao rt Dobre Nade i bio na svim svjetskim kontinentima uključujući i Antarktiku.

Mladen Šutej napisao je sedam knjiga, a osim tih knjiga u još jednoj  je koautor i glavni urednik (Nautički peljar Jadrana). Ovom prigodom Irja Jerković predstavila je „Ocean i druge priče“ koja je izdata 2017., a u kojoj se nalaze odgovori na pitanja: Što se mota po glavi čovjeka koji jedri sam 34 dana preko Tihog oceana? Kako je ploviti i pristajati po rijekama? Kako je kad te u zatvoru oslovljavaju sa Vi, a na sudu ti skinu okove i dobiješ kroasan? kao i mnoge druge zanimljivosti.

Predavanjem Mladena Šuteja „Od Cape Horna do Polinezije“ sioć se nastavio ciklus putopisnih predavanja „Putositnice utorkom“ u Dubrovačkim knjižnicama.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *