(FOTO) Održan koncert Maka Grgića, a ujedno i obilježena stota godišnjica rođenja pjesnika Maka Dizdara

404

Koncert gitarista Maka Grgića pod nazivom „Riječ i glazba“ održan je u četvrtak, 21. prosinca u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.  Na programu su bile skladbe Borisa Papandopula („Tri igre“), Miroslava Tadića („Rustelum“; „Macedonian girl; „Chicho“; „Jovka“; „Walk dance“), Dušana Bogdanovića („Levantine Suite“) i Vojislava Ivanovića („3 Caffé Pièces“). Koncert je bio popraćen čitanjem poezije Maka Dizdara u interpretaciji Sebastiana Vukosavića.

Ovim koncertom ujedno je obilježena i stota godišnjica rođenja pjesnika Maka Dizdara.Koncert gitarista Maka Grgića pod nazivom „Riječ i glazba“ održan je u četvrtak, 21. prosinca u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Na programu su bile skladbe Borisa Papandopula („Tri igre“), Miroslava Tadića („Rustelum“; „Macedonian girl; „Chicho“; „Jovka“; „Walk dance“), Dušana Bogdanovića („Levantine Suite“) i Vojislava Ivanovića („3 Caffé Pièces“). Koncert je bio popraćen čitanjem poezije Maka Dizdara u interpretaciji Sebastiana Vukosavića. Ovim koncertom ujedno je obilježena i 100-ta godišnjica rođenja pjesnika Maka Dizdara.

Mak Grgić je rođen u Ljubljani, a gitaru je studirao u Zagrebu u klasi profesora Ante Čaglja na glazbenom učilištu Elly Bašić i diplomirao u klasi profesora Alvara Pierrija na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost (Universität fur Musik und darstellende Kunst) u Beču (Austrija). Nedavno je dovršio doktorski studij na sveučilištu USC Thornton School of Music Los Angeles pod vodstvom Williama Kanengisera i Scotta Tennanta iz gitarističkog kvarteta Los Angeles Guitar Quartet. Trenutačno je profesor na Sveučilištu Mount St. Mary u Los Angelesu i umjetnički direktor manifestacije Zagreb Guitar Festival.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *