(FOTO) ODRŽANA IZBORNA SJEDNICA SKUPŠTINE TZ-a! Franković:’Jedan dio javnih površina u povijesnoj jezgri ćemo smanjiti’

505

U hotelu Kompas održana je izborna sjednica skupštine turističke zajednice grada Dubrovnika na kojoj se između ostalog potvrdio i mandat novoimenovanih predstavnika članova Skupštine , utrvđivanje kvoruma, donošenje poslovnika o radu Skupštine te izbor članova Turističkog vijeća i Nadzornog odbora TZ grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Franković također je pričao o projektu ‘Respect the city’, ali se dotakao i zakupa javnih površina u Gradu, koje iz svake godine u godinu prave gužvu u povijesnog jezgri te je time prohodnost veoma loša, skoro pa nikakva.

-Izrazio bih zadovoljsto svim turističkim djelatnicima grada Dubrovnika za postignutim rezultatima u 2017.godini, zahvalio se svima na predanom radu te promociji grada Dubrovnika i dubrovačkog turizma. Čestitam svima onima koji su izabrani na ovogodišnjoj izbornoj skupštini-kazao je gradonačelnik Franković te nastavio:

-Nadalje za 2018.godinu kao što sam i najavio očekuje nas izmjena plana upravljanja javnim površinama, gdje ćemo jedan dio javnih površina u povijesnoj jezgri smanjiti. Osigurat ćemo koridore prolaska. Svjesni smo činjenice da će doći do određenog nezadovoljstva ugostitelja, ali rad na navedenom je nešto što je bilo ključno i potrebno te nije moguće da naši gosti moraju prolaziti između stolova već će se osigurati sigurni koridori prolaskas i stolovi će biti samo s jedne strane ulice. Svi će se morati prilagoditi tim novim uvjetima.

Također je kazao kako povećanje cijena javnih površina neće biti jer smatraju da su dosegle svoj maksimum te će ostati na razini na kojoj su sad. 

-Postignut je i dogovor s ugostiteljima vezano za cijene površina, dakle najma prostora u vlasništvu Grada Dubrovnika i one su linearno povećani za 10 % s periodom do 2019.godine, a tada će nakon izrade cjelovite studije idemo u realno povećanje odnosno usklađenje cijena najmova svih prostora u najmu Grada Dubrovnika-zaključio je Franković.

No, bitno je napomenuti da nisu jedino gosti i turisti ti koji šetaju povijesnom jezgrom i da bez obzira na njen mali broj stanovnika u Gradu i dalje živi određena populacija, te također i radi  nje bi se trebalo uvesti normalan prohod kroz povijesnu jezgru, a ne da se preskaču stolovi, stolice, te zaviriva u tuđi pjat.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *