(FOTO) Počele radionice ‘Uvod u web programiranje’

344

Informatički klub Futura u četvrtak 02. studenog održao je prvu radionicu iz novog ciklusa besplatnih radionica Uvod u web programiranje za srednjoškolce, studente i građane. Na prvoj radionici polaznici su se upoznali kako funkcionira web, što su web preglednik, web klijent i web poslužitelj. Nakon toga sa praktičnim primjerima i zadacima je odrađen kratak uvod u HTML i osnove JavaScripta. 

Radionice Uvod u web programiranje će se nastaviti održavati svaki drugui četvrtak od 17:00 do 19:30 u dvorani B01 na Sveučilištu u Dubrovniku (Ćira Carića 4). Sljedeća radionica iz ovog ciklusa je 16. studenog, na kojoj će se polaznici upoznati s osnovama CSS-a, s objektnim modelom HTML-a (DOM – Document Object Model), te pristupom i manipulacijom HTML elementima pomoću JavaScripta uz praktične primjere i zadatke. 

S radionicama Uvod u web programiranje Informatički klub Futura sudjeluje u Europskom tjednu programiranja 2017.

Informatički klub Futura ovaj ciklus besplatnih radionica održava u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *