(FOTO) Prijem za dobitnike priznanja na Danima hrvatskog turizma

385

Prijem za nagrađene na ovogodišnjim „Danima hrvatskog turizma“ održan je u ponedjeljak, u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika kojom prigodom su dobitnicima ovih vrijednih priznanja Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore čestitali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić.

Uz iskrene čestitke i zahvalu svim nagrađenima i njihovim kolektivima na prijemu se razgovaralo o postojećim izazovima u ovoj djelatnosti, posebice o nedostatku radne snage u turizmu te očekivanjima od najavljenih rješenja tog sve prisutnijeg problema. 

Gradonačelnik Franković istaknuo je pritom kako činjenicu da su Dubrovnik kao destinaciju ove godine mimoišla priznanja na turističkoj manifestaciji “Dani hrvatskog turizma” ne treba promatrati kao neuspjeh.
Podsjetio je da na kontinuiran rast dolazaka i noćenja čime je i ove godine potvrđena atraktivnost Dubrovnika, ali i na brojna međunarodna priznanja koja se tradicionalno vezuju uz naš grad kao destinaciju u cjelini ili uz određene segmentima ponude. Osvrnuo se i na pokrenutu inicijativu „Respect the City“ te intenziviranu suradnju s vodećim ljudima cruise industrije na postizanju ravnomjernijeg rasporeda dolazaka brodova na kružnim putovanjima.

Prijemu su prisustvovali direktor hotela Pucić Palace (najbolji Stories hotel) Arijan Hadžović, v.d. direktora ACI marine Dubrovnik Niko Šalja (najbolja srednja marina), djelatnica hotela Grand Vila Argentina Adila Hebib, dobitnica priznanja  “Čovjek – ključ uspjeha” za najboljeg recepcijskog djelatnika, djelatnica hotela Kompas Snježana Venier, dobitnica priznanja za najboljeg djelatnika hotelskog domaćinstva te Tomislav Majić, inspektor Ministarstva turizma  ispostave Dubrovnik koji je proglašen za najboljeg  turističkog inspektora.

Dobitnik nagrade „Anton Štifanić“ za životno djelo Niko Bulić i direktor hotela Valamar Lacroma Dubrovnik (najbolji kongresni hotel) Ivica Sabljić zbog unaprijed preuzetih obveza nisu mogli nazočiti prijemu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *