(FOTO) SVEČANO U GRADU! Na Svetoj misi u dubrovačkoj katedrali predstavnici lokalne vlasti, predsjednica RH te ministar obrane

396

Svečanim i bogatim programom Dubrovnik danas obilježava 25. obljetnicu vojno redarstvenih operacija Oslobađanje krajnjeg juga Hrvatske.

Prigodni program počeo je jutros budnicom ulicama Dubrovnika u izvedbi  Orkestra OS RH i Dubrovačkih trombonjera. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Boninovu uslijedila je Sveta misa u Katedrali uznesenja Blažene Djevice Marije.

Svetu misu predvodi Vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan u koncelebraciji s dubrovačkim biskupom msgr. Matom Uzinićem. Osim predstavnika lokalne vlasti, na Svetoj misi su i predsjednica RH, Kolinda Grabar – Kitarović te ministar obrane Damir Krstičević.

Istaknimo, operacijama Neretva, Spaljena zemlja, Čagalj, Tigar, Oslobođena zemlja, Konavle  i Vlaštica obranjen je krajnji jug Hrvatske, obranjen Dubrovnik, očišćeno dubrovačko zaleđe, a neprijateljska vojska i topništvo više nije bilo u domašaju za gađanje civilnih ciljeva u Dubrovniku i okolici.

Akcije oslobađanja juga Hrvatske prve su u nizu uspješnih oslobodilačkih operacija, koje su završno s operacijama Bljesak i Oluja dovele do oslobađanja okupiranih područja Republike Hrvatske.

USKORO VELIKA FOTOGALERIJA.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *