(FOTO) TUŽNA OBLJETNICA: Na groblju Boninovo položeni vijenci u spomen na današnji dan

480

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa na groblju Boninovo, jutros je oblilježena obljetnica dana kada je započela agresija na Dubrovnik – 1. listopada 1991. godine.

Predstavnici Županije, Grada Dubrovnika, Udruge branitelja, policije te obitelji stradalih civila i poginulih branitelja odali su počast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima u Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, kazao je kako će ovaj datum ostati urezan svim Dubrovčanima kao početak barbarstva i onoga najgoreg što se događalo u vremenima koja su dolazila.

– Istovremeno se prisjećamo herojstva dubrovačkih branitelja i onih koji su položili živote za obranu našeg Grada. Pomiješani su osjećaji, tuge i patnje, ali opet ponosa i činjenice da danas živimo u slobodnom Gradu. Nikad nećemo biti dovoljno zahvalni svima onima koji su dali svoje živote za ovo što mi danas imamo – istaknuo je gradonačelnik Franković.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, osvrnuo se na današnji dan naglasivši kako je bitno prenijeti svijetu istinu da smo se branili i poslati poruku mira da se ovo više nikad ne ponovi.

 – Danas se prisjećamo srpsko crnogorskog napada na Dubrovnik, ali i odavamo počasti hrabrim braniteljima. Nadam se da će konačno Srbija pogledati u oči i ispričati se hrvatskom narodu kako bi se svi skupa okrenuli prema boljoj budućnosti – rekao je Potrebica.

Iza je uslijedio prigodan program osnovnih škola u crkvi sv. Vlaha.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *