(FOTO) U sklopu DKKI 2017 lapadske učenice izrađivale lutke na edukativnoj radionici

514

Nakon što je jučer predstavljen program manifestacije ‘Dani kreativnih / kulturnih industrija Dubrovnik 2017.’, koju organizira Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja, danas je u Osnovnoj školi Lapad u sklopu tog projekta započela Lutkarska radionica – Marionete.

Radionica se provodi u suradnji s kulturnim društvom Aster, a voditeljica radionice Carmela Hećimović objasnila je kako su djeca jako kreativna u izradi lutaka.

– Treba pustiti mašti na volju da oni sami krenu izrađivati, a mi smo tu da ih pratimo. Lutka je nešto čime onu mogu izraziti svoje osjećaje, misli i neke stvari koje inače ne bi rekli. Smatram kako su lutke izuzetne važne u djetinjstvu, poput prijatelja u igri te kao medij kroz koji se oni mogu izražavati – kazala je Hećimović.

Žarko Dragojević iz organizacijskog tima DKKI 2017. istaknuo je kako je poseban naglasak manifestacije ‘Dani kreativnih / kulturnih industrija Dubrovnik 2017.’ stavljen na suradnje sa školama kroz edukativne radionice.

– Sutra će se također održati ova Lutkarska radionica, a potom će te lutke biti izložene 10. studenog u 12 sati u Kazalištu Marina Držića. Osim lutaka u prostoru OŠ Lapad će biti izložene i velike lutke iz lutkarske predstave ‘Skup’.

Podsjetimo, službeno otvorenje DKKI 2017. je danas u 17 sati u prostorijama DURA-e gdje će se održati Interaktivna instalacija Kristine Mirošević uz Kreativni tratamenat Lucije Tomašić i Kenije Matić.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *