(FOTO) U zgradi Atlanta otvoren ogranak Narodne knjižnice Lapad

301

U zgradi Atlant centra danas je službeno otvoren ogranak Lapad Narodne knjižnice u sklopu Dubrovačkih knjižnica. 

Prvi prostor od oko 50 kvadrata, za početak će činiti Opće-posudbeni odjel, a nakon završetka svih radova tu će se smjestiti Odjel za djecu i mlade. Do kraja 2018. godine očekuje se opremanje i useljenje u cjelokupni prostor.

Ogranak su uz prigodan program otvorili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Vesna Čučić.

– Otvaranje ovog ogranka vrlo je znakovito, a vidimo i po društvenim mrežama da su ljudi jako oduševeljeni time. Atlant centar dobiva jedan novi sadržaj kao i Lapad koji je 16 godina bio bez knjižnice. Zahvaljajujući gradskoj vlasti na čelu s gradonačelnikom Frankovićem i njegovoj suradnici Jelki Tepšić, s kojima je bilo izuzetno zadovoljstvo surađivati, uspjeli smo otvoriti ovaj prostor – istaknula je ravnateljica Vesna Čučić.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je za potrebe ponovnog ustrojenja Ogranka Grad Dubrovnik osigurao Dubrovačkim knjižnicama ukupno 200 kvadrata raspoređenih u tri povezana prostora.

– Nakon toliko godina konačno otvaramo ovaj ogranak, to je jedan mali korak, ali jako bitan za Grad, najmlađe, ali i sve građane. U budućnosti će ovaj prosotor biti isključivo namijenjen djeci, a dodatna dva prostora će biti namijenjena odraslima. Nastavljamo i dalje s navedenim akcijama, pred nama je i nužno izmještanje glavne knjižnice u Gradu. Taj dio želimo u budućnosti riješiti kako bi prostor bio pod najmom Grada – rekao je gradonačelnik zahvalivši se ravnateljici Čučić te time i službeno otvorio Ogranak Lapad.

Ogranak je prethodno djelovao u montažnom objektu u DOC-u, potom je preseljen u OŠ Lapad gdje je radio do kraja 2001. godine. Fond Ogranka Lapad od 2009. bio je pohranjen u pomoćnoj prostoriji Ogranka Mokošica. 

Ogranak NK Lapad nalazi se na prvom katu zgrade Atlanta, a radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14 sati, a utorkom i četvrtkomod 14 do 20 sati.

Dio atmosfere s današnjeg otvaranja pogledajte u fotogaleriji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *