(FOTOGALERIJA) KAVA U GALERIJI: Subota uz posve novi doživljaj kulturne ustanove

504

Umjetnička galerija Dubrovnik organizirala je još jednu subotnju kavu uz stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu „Točka iščeznuća“.

Nakon odlične reakcije sugrađana na novi program, Galerija je odlučila nastaviti s ovim projektom i u narednim mjesecima. 

„Subotnja kava u Galeriji“ novost je u programu Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više žele približiti sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodit će se jednom mjesečno kroz aktualne izložbe ili stalni postav.

Kustosica izložbe Jelena Tamindžija provela je sve posjetitelje kroz postav aktualne izložbe „Točka iščeznuća“, jednog od najpoznatijih svjetskih fotografa, Ahmeta Ertuğa. O važnosti ove izložbe govori i činjenica da je ova izložba uvrštena među 5 najznačajnijih i najiščekivanijih svjetskih izložbi u časopisu Turkish Airlinesa za 2018. godinu uz izložbe u Londonu, Amsterdamu, Istanbulu i Tokiju. Za izložbu u Dubrovniku, turski se fotograf predstavio s 20 fotografija velikih formata (225 x 180 cm) reprezentativnih interijera građevina snimljenih u Italiji i Dubrovniku.

Ertuğ izdaje umjetničke knjige limitiranih edicija, od kojih svakako treba izdvojiti knjigu o Hermitage muzeju u Sankt Peterburgu gdje ga je pozvao sam direktor Mikhail Piotrovsky povodom 250. godišnjice osnutka muzeja, čiji prvi primjerak pripada ruskom predsjedniku, Vladimiru Putinu.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, mogli su se počastiti kavom, sokom i kolačićima.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *