(FOTOGALERIJA) Mnoštvo vjernika u Dubrovniku dočekalo tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića

178

Sarkofag s tijelom sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Dubrovačko-neretvanske županije na hodočašću iz Padove u njegov rodni kraj Herceg Novi, stiglo je i u Dubrovnik gdje ga je dočekalo mnoštvo vjernika koji su u pratnji festanjula, trombunjera i bratima dubrovačkih bratovština, ispratili tijelo do kapucinskog samostana i svetišta Gospe od Milosrđa u Gospinom polju, gdje će biti izložena danas i sutra.

Svečana povorka sa sarkofagom prema svetištu krenula je u pratnji vjernika iz naselja Hladnica. U crkvi je bilo organizirano bdijenje tijekom cijele noći koje je predvodio fra Mijo Šarčević, župnik vikar župe sv. Vida Varaždin. Bdijenje će ujedno završiti misom u 4 sata ujutro, u nedjelju 17. rujna, koju će također predvoditi župni vikar Šarčević.

Mise u nedjelju bit će još u 7 sati, predvodit će don Robert Ćibarić župnik župe sv. Mihajla Lapad, 9 sati, predvodit će fra Marinko Šakota župnik župe sv. Jakova Međugorje, i svečano koncelebrirano misno slavlje u 11 sati koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Hodočašće tijela sv. Leopolda B. Mandića u Herceg Novi, kao i u Zadar, Dubrovnik, Split i Rijeku, osobita je prilika za sve vjernike da svoje molitve iznesu pred relikvijama Sveca kojega toliko poštuju i vole.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *