(FOTOGALERIJA) Na simbolu obrane Grada položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na dubrovačke branitelje

210

Brdo Srđ, a podno brda Srđ nalazi se jedan grad, jedan prelijepi grad po imenu Dubrovnik koji je na današnji dan, 6.prosinca 1991.godine pretrpio najteži napad od strane agresora. Da nije bilo dubrovačkih branitelja i dragovoljaca grad Dubrovnik bi pao. No, nije niti će ikada! Svoje živote, svoje posljednje minute dali su za slobodu, za svoj Grad, za svoju domovinu. 

Upravo iz tog razloga danas su  položeni vijenci i zapaljene svijeće pored Križa na Srđu, na točki koja je bila najbitnija za obranu Grada, točku koju su nam htjeli oduzeti, no nisu uspjeli, jer ipak je ljubav ta koja na kraju pobjeđuje-ljubav prema vlastitoj domovini. 

– 6.prosinca, dan ponosa, ali i dan tužnih sjećanja na sve one koji su izgubili svoje živote. U ime Grada Dubrovnika želim svim dubrovačkim braniteljima čestitati njihov dan i da nam se ono što se dogodilo na današnji dan ’91.godine nikad više ne ponovi.Također svim stanovnicima grada Dubrovnika čestitam blagdan svetog Nikole. Smatram da je danas dan kada tišina treba progovarati, a političari trebaju šutjeti-kazao je gradonačelnik Franković. 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *