(FOTOGALERIJA) Premijer Plenković povodom Dana dubrovačkih branitelja posjetio Muzej domovinskog rata na Srđu

376

Uoči Dana dubrovačkih branitelja, premijer Plenković  tijekom posjete Dubrovniku, posjetio je i Muzej domovinskog rata na Srđu gdje je održao sastanak sa braniteljskim udrugama, te položio vijenac i zapalio svijeću pored Križa. U njegovom društvu bio je i gradonačelnik Mato Franković, župan Nikola Dobroslavić te brojni gradski i državni dužnosnici.

Nakon sastanka premijer Plenković obratio se i medijima.

-Pozdravljam vas uoči Dana dubrovačkih branitelja zajedno sa potpredsjednikom sabora, s ministrima, tajnicima te naravno gradonačelnikom i županom. Došli smo na Srđ odati počast poginulim hrvatskim braniteljima koji su u najtežim trenucima 1991. Godine branili Grad i obranili hrvatsku slobodu-kazao je premijer Plenković te nastavio:

-Važno je da smo kao vlada prije nekoliko dana na naš prijedlog u hrvatskom saboru usvojili zakon o pravima hrvatskih branitelja i obitelji branitelja iz domovinskog rata.

Također premijer Plenković je kazao kako vjeruje da je to vrlo snažna poruka Vlade kako žele regulirati sva pitanja na cjelovit, dugoročan te financijski održiv način.

-Iskoristit ćemo današnji boravak u Dubrovniku da zajedno s gradonačelnikom, ostalim načelnicima općina u Dubrovačko-neretvanskoj Župainiji i naravno županom razmotrimo sve druge bitne teme za razvoj juga Hrvatske, za gospodarstvo, bolju prometnu povezanost, za kvalitetniji život svih ljudi ovoj županiji. Ovom prigodom zahvaljujem se i domaćinima Muzeja domovinskog rata na stalnom postavu, ali i posebnim izložbama koje na primjeren način elociraju uspomene na hrvatske branitelje iz domovinskog rata-zaključio je premijer Plenković.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *