(FOTOGALERIJA) SVE JE SPREMNO! Ovogodišnji Zimski festival u puno bogatijem ruhu

464

Još sitno brojimo do ovogodišnjeg otvorenja Dubrovačkog zimskog festivala, no osim kućica, Festival ima bogat program.

Baš kao i što piše u brošuri Zimskog festivala, Dubrovnik se zaista u prosincu pretvara u božićnu bajku, a tisuće lampica i blagdanskih ukrasa naglašavaju njegovu čarobnu ljepotu. Veliko otvaranje četvrtog po redu Dubrovačkog zimskog festivala održat će se u subotu 2.prosinca  uz paljenje prve adventske svijeće i dekorativne blagdanske rasvjete.

Također na dan otvorenja festivala, prisutne će na Stradunu zabavljati Gibonni, a već tjedan iza točnije 8.prosinca na Stradunu će zapjevati Jacques Houdek.

No, to je samo dio bogatog programa.

-Zagrebački festival je prostorno veći, ali sadržajno i kvalitetom mislim da ove godine nemamo konkurenciju uspoređujući se s bilo kojim gradom u Republici Hrvatskoj. Važno je kazati da smo dali prostor svima, svim dijelovima grada kako bi svi naši sugrađani osjećali onu toplinu Božića svugdje, a ne samo na Stradunu-kazao je gradonačelnik Mato Franković te nastavio:

-Uspjeli smo dovesti i regionalnu zvijezdu Dina Merlina, te već sada bilježimo povećanje rezervacija smještaja baš iz razloga što smo za doček doveli jednu zvijezdu. Kao predgrupa su Pravila igre, a za kraj Songkillersi. Svaki dio žanra glazbe ovdje ima prostora-kazao je.

Mnogu djecu, a i starije što se osjećaju kao djeca, ove godine će osim Meda uveseljavati i njegova sekica. Iako još službeno nije dobila ime, mi smo joj nadjenuli ime Medica, a nalaziti će se u parku u Pilama skupa sa svojim bratom Medom.

Medo park u Pilama će također imati i organizirano pisanje pisama Djedu Mrazu što će vjerujemo razveseliti one najmlađe, ali ponavljamo i sve one koji se za vrijeme blagdana pretvore u najmanje dijete.

-Najviše je doprinijela dogradonačelnica Jelka Tepšić koja zaista ima puno ideja za  božićne programe. Pripreme su trajale tri mjeseca što i nije puno za ovako bogat program, no zato imamo više vremena za dogodine za još poboljšanja, no već sada je vidljiv trud. Nadam se da će nas poslužiti lijepo vrijeme i da ćemo uspjeti izvesti sve što smo i zamislili-kazala je Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica DLJI.

Četvrti po redu Zimski festival za svakoga nosi ponešto, od onih najmlađih do onih najstarijih. Svatko će pronaći nešto za sebe, ako ne od glazbe, onda do ponuda na kućicama te ostalih popratnih sadržaja.

U fotogaleriji pogledajte tko je sve bio na prezentaciji Zimskog festivala te što se sve slatko moglo stavit pod nepce.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *