(FOTOGALERIJA) U Župi održana dječja biciklijada u svrhu akcije ‘Vratimo djecu na igrališta’

309

U novoj školskoj dvorani u Župi dubrovačkoj jutros se održalo natjecanje ‘Vratimo djecu na igrališta’ gdje su najmlađi biciklima prolazili poligon.

Denis Pavela iz udruge Sigurnost u prometu te organizator natjecanja rekao je kako je poanta ovog natjecanja uz jednu vrstu vožnje na biciklu educirati djecu o sigurnosti u prometu.

– Početak je drugog dijela školske godine i djecu treba naučiti kako ići sigurnim putem do škole do doma i obratno. Ono najbitnije, svakako je, vratiti ih na njihovo prirodno stanište, a to su igrališta. Danas se ovdje skupilo oko 150 djece, a najboljima će biti uručene nagrade – rekao je Pavela.

Maro Koprivica predstavnik Autoškole Dubrovnik, sudjelovao je u postavljanju poligona od tri dijela za dječju biciklijadu gdje su djeca ookazati kombinaciju vještine, brzine i tehnike.

– Nadam se da će se u budućnosti voditi više računa o edukacijskom dijelu, jer se vrlo malo ulaže u obrazovanje djece što se tiče sigurnosti u prometu – istaknuo je Koprivica.

Nakon Nuncijate, natjecanje se održalo u Župi, a sljedeća na redu je Mokošica. Ovakvi događaji najbolji su primjer kako kroz igru naučiti djecu ponašanju u prometu, ali i potaknuti ih da aktivno provode vrijeme.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *